Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe Z 98 ‘Windroos’ in Zeebrugge gedoopt

2 min read

Z 98 Windroos. Foto via Facebookpagina van Z 98

De nieuwe boomkorkotter Z 98 Windroos van Geert De Groote van BV Rederij Aris uit Knokke-Heist is zaterdag 14 augustus door Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits in Zeebrugge gedoopt.

“De doop van een nieuw vissersvaartuig is een opsteker voor de Vlaamse visserijsector. Geert De Groote en Isabel Pauwaert kiezen met dit vaartuig voor een duurzame en innovatieve toekomst. De visserij en het ondernemerschap zit al generaties in het bloed van deze familie”, aldus Crevits.

De Z 98 is het derde nieuwe vissersvaartuig dat dit jaar in gebruik wordt genomen. De Vlaamse vissersvloot bestaat momenteel uit 64 vaartuigen, die vooral actief zijn in de Zuidelijke en Centrale Noordzee, de westelijke wateren en de Golf van Biskaje.

Eigenaar Geert De Groote is ook voorzitter van de Rederscentrale en draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Met de nieuwe Windroos zet hij zelf een duidelijke stap naar een meer duurzaam vissersschip.

Hoewel de lengte en de breedte van de nieuwe Windroos niet zo veel verschillen van de vorige Z 98 zijn er toch opmerkelijke verbeteringen.  De leefomstandigheden voor de bemanning aan boord zijn verbeterd, er is permanent internet, eigen kajuiten, goede sanitaire voorzieningen en een goed uitgeruste keuken. Ook de arbeidsomstandigheden aan boord zijn sterk verbeterd.

De 37,95 meter lange Z 98 is een product uit de tekenkamer van Padmos, het casco werd gebouwd bij IBIS in Friesland en de afbouw gebeurde bij Hoekman Shipbuilding op Urk.

Klik hier voor een videoreportage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *