Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

PD 256 Lunar Bow uitgeroepen als ‘Pelagic Boat of the Year’

1 min read

LunarBow PD 265. Foto Scottish Pelagic.

De Lunar Bow (PD 256) heeft dit jaar de categorie ‘Pelagic Boat of the Year’ van de Britse Fishing News Awards gewonnen.

De in Peterhead geregistreerde, dieselelektrisch aangedreven, Pelagische purseseiner/trawler heeft een totaal nieuw rompontwerp waarbij het werkdek over de hele lengte wordt bedekt door een lang voordek. Dit zorgt voor meer veiligheid voor de bemanning tijdens de visserij in slecht weer,

Het specificeren, ontwerpen, construeren en het bouwen van een schip als de Lunar Bow is veel teamwerk”, aldus de Deense scheepsbouwer Kartensens. “We hebben het geluk gehad om samen te werken met zeer bekwame eigenaren, die een enorme bijdrage hebben geleverd aan het ontwerp van de nieuwe 81 meter lange Lunar Bow.”

“Het is geweldig te horen dat we de prijs hebben gewonnen, Er gaat veel tijd en moeite zitten in het ontwerp-/bouwproces van een nieuw schip, vanaf de ondertekening van het contract tot aan de afbouwfase. We waren bijzonder blij met het werk dat Kent Damgard en de rest van het Kartensens-team in dat proces hebben verricht. We hebben een geweldige ervaring gehad in de samenwerking met hen”. Aldus Lunar Fishing.

“Sinds de oplevering in januari 2020 heeft het nieuwe vissersschip uitstekend gepresteerd. We zijn erg blij met ons nieuwe schip, en om de Fishing News award te winnen is dan ook een mooie manier om het nieuwbouwproces en de ervaring af te ronden.” [Bron]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *