Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Garnalenkotter CUX 9 Ramona gezonken [video]

1 min read

Slechts enkele minuten na de aankomst van de Duitse reddingsboot Anneliese Kramer zonk de kotter.

De garnalenkotter CUX 9 “Ramona” uit Cuxhaven is vandaag ten noorden van het onbewoonde eiland Scharhörn in de monding van de Elbe gezonken. Alle vijf opvarenden zijn gered.

Via het verkeerscentrum Cuxhaven had de kotter uit Cuxhaven vroeger vanmiddag melding gemaakt dat de kotter vol water stroomde. De vijf opvarenden zijn daarna in een reddingsvlot geklommen.

De Duitse kotter “Hoffnung” bereikte als eerste de bemanning van de zinkende kotter en deze zijn ongedeerd overgenomen uit het reddingsvlot.

Slechts enkele minuten na de aankomst van de Duitse reddingsboot Anneliese Kramer zonk de kotter [zie video onder] Ook ter plaatse waren de Duitse politieboot “Sylt” en de rubberboot van het loods schip “Elbe”, die het reddingsvlot aan boord heeft genomen.

De Duitse reddingsboot vond de EPIRB van de kotter, die automatisch een alarm had geactiveerd. De vijf bemanningsleden van het gezonken vissersschip zijn naar Cuxhaven gebracht.

Dit is de tweede Duitse garnalenkotter die binnen een week tijd is gezonken. Vorige week vrijdagavond is de Duitse garnalenkotter “Freya” in brand gevlogen. De twee vissers konden op tijd van boord gaan maar raakten bij het blussen wel gewond. De kotter is uitgebrand en daarna gezonken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *