Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Programma Noordzeedagen 2021 bekend

2 min read

De Noordzeedagen 2021 vinden plaats op 7 en 8 oktober 2021 in Delft. Het is een jaarlijks terugkerend tweedaags congres waar wetenschappers, beleidsmakers, het bedrijfsleven, Ngo’s en andere belanghebbenden elkaar ontmoeten en informatie delen die betrekking heeft op onderzoek, beheer en gebruik van de Noordzee.

De Noordzee: Kansrijk en Kwetsbaar

Tijdens de Noordzeedagen gaan we met elkaar in discussie over het thema – De Noordzee: Kansrijk en Kwetsbaar.  We gaan op zoek naar oude en nieuwe kennisleemtes, deze onderbouwen en in een maatschappelijke en internationale context plaatsen. De plannen belichten we vanuit het perspectief van de kennis, beheer en beleid en maatschappij. Dit gaan we in 5 parallelle sub thema’s doen:

  • Duurzame blauwe economie
  • Ruimtelijke ordening op zee
  • Draagkracht
  • Natuurherstel
  • Informatie uitdagingen

Programma

Het programma staat online op www.noordzeedagen2021.nl(verwijst naar een andere website) . Je kunt het programma ook als .pdf downloaden voor donderdag(verwijst naar een andere website) en vrijdag(verwijst naar een andere website).

Postersessie Noordzeedagen

Heel veel waardevols aan onderzoek en acties rond de Noordzee vindt een plek in één van de sessies in het programma. Maar vanwege het grote aanbod is niet voor ieder onderzoek een sessie mogelijk.  We nodigen daarom onderzoekers en uitvoerenden die bezig zijn met voor een breder publiek interessante onderzoeken, innovaties of toepassing uit om een poster in te dienen.

De beste drie posters worden beloond met een Best poster award bij de slotbijeenkomst op vrijdag 8 oktober. Meer informatie leest u in dit document(verwijst naar een andere website).

Covid-19 maatregelen

Voor de Noordzeedagen zijn de coronamaatregelen van de Rijksoverheid(verwijst naar een andere website) van toepassing. Dat betekent dat u de coronapp, herstelbewijs of een negatief testbewijs niet ouder dan 24 uur bij de toegang moeten laten zien. Dat geldt voor beide dagen. Bij Lijm en Cultuur zorgen we er zo voor dat de Noordzeedagen veilig verlopen.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de Noordzeedagen op https://www.lijmencultuur.nl/events/noordzeedagen-2021/(verwijst naar een andere website)

Locatie

Lijm en Cultuur(verwijst naar een andere website), Rotterdamseweg 272, Delft. De locatie is goed te bereiken met het OV en er zijn ook voldoende gratis parkeerplaatsen beschikbaar.
Tip: huur een OV-fiets op station Delft, de snelste en meest flexibele manier van vervoer om bij Lijm en Cultuur te komen.

Overnachten

Woon je ver weg en zou je willen overnachten? In Delft en naaste omgeving zijn veel verschillende hotels beschikbaar via de bekende hotelboekingswebsites.

Organisatie

De Noordzeedagen 2021 wordt georganiseerd door Deltares samen met de Nederlandse onderzoeksinstituten (NIOZ(verwijst naar een andere website), WMR(verwijst naar een andere website) en TNO(verwijst naar een andere website)),  RWS(verwijst naar een andere website) en de Community of Practice Noordzee(verwijst naar een andere website).

Nog vragen? Wil je dan een mail sturen naar noordzeedagen2021@deltares.nl

[Nieuwsbericht Noordzeeloket 23 september 2021]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *