Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

UK-157 “Jan de Wit” weer als boomkorkotter op de Noordzee

1 min read

De UK-157 Jan de Wit van de broers Jan en Willem de Boer uit Urk is na lange tijd weer als (bokker) boomkorkotter terug op de Noordzee.

De UK-157 Jan de Wit van de broers Jan en Willem de Boer uit Urk is na lange tijd weer voor het eerst als (bokker) boomkorkotter terug op de Noordzee.

De broers kochten de UK-157 als de flyshooter GY-127 Hendrika Jacoba (ex GO-38) van plaatsgenoot Klaas van den Berg.

Van den Berg heeft met de GY-127 de boomkor-, twinrig- en de laatste jaren vooral de flyshootvisserij beoefend. Voor deze laatste visserijmethode is de kotter destijds in Harlingen flink verbouwd.

Toen Van den Berg vorig jaar een nieuwe flyshooter GY-127 Hendrika Jacoba van Padmos in de vaart nam, kwam de oude vlagkotter GY-127 te koop.

In eerste instantie zou de kotter naar het buitenland gaan voor een functie buiten de visserij, maar deze verkoop ging niet door. De kotter werd opgelegd in Stellendam tot de gebroeders De Boer belangstelling toonden en het schip hebben gekocht.

Daarna is het schip wederom stevig onder handen genomen en ‘teruggebouwd’ tot de boomkorkotter die in 1982 als de nieuwbouwer GO-38 ‘De vertrouwen’ in de vaart is gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *