Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Viswinkel Puur vis ontvangt oorkonde van stichting Noordzeevis

2 min read

Noordzeevis.

Op maandag 13 september heeft Puur Vis in Leidschendam een oorkonde ontvangen van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen. De viswinkel ontving de oorkonde voor het met passie aanbieden en onder de aandacht brengen van Noordzeevis uit Scheveningen.

Martijn Jasper, eigenaar Puur Vis, nam de oorkonde in ontvangst van Leen Haasnoot, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen.

De ladder beklommen

Martijn (32) is begonnen bij de viswinkel, waar hij nu eigenaar van is, als afwasser toen hij 16 jaar oud was. Gedurende de periode dat hij daar werkte groeide zijn interesse en werd hij steeds gepassioneerder over het vak. Toen hij 24 jaar oud was nam hij de zaak over. Voordat hij de zaak overnam is hij eerst nog naar SVO-vakopleiding food gegaan om de visopleiding te volgen en de kneepjes van het vak te leren. “Het meeste leer je in de winkel, maar bij het SVO zet je nog de puntjes op de i.” Inmiddels heeft de jonge visboer naast de viswinkel in Leidschendam ook een tweede winkel in Den Haag geopend. Het is hard werken met twee winkels, maar Martijn vindt het de moeite zeker waard; “Ik zou mijn twee winkels nooit wegdoen.” Voor de beide viswinkels koopt Martijn dagelijks alle verse Noordzeevis in op de Scheveningse Visafslag.

Beleving is de sleutel

“Als ik op vakantie ben in Italië, dan zie ik dat daar 60% van de toonbank uit Noordzeevis bestaat. Ze weten daar onze vis goed op waarde te schatten. Zo zie ik het graag.”, aldus de visboer. Om de consumenten in eigen land enthousiast te maken zet Puur Vis ruim in op kennisdeling en beleving van vis in de winkel. “In de winkel voorzien we de klant van informatie over Noordzeevis met posters aan de muur. Daarnaast geven we kookles met vis, organiseren we workshops fileren en haring snijden en hebben we een ‘visvoelbox’. Een box waarin we steeds een ander Noordzeevisje leggen en waar geïnteresseerden kunnen kijken en voelen. We hopen zo dat de consument meer gevoel krijgt met het streekproduct Noordzeevis.” De viswinkel is toegetreden als ambassadeur van Noordzeevis uit Scheveningen en ontving een oorkonde voor het met passie aanbieden en actief geliefd maken van Noordzeevis uit Scheveningen.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

Op de visafslag in Scheveningen komt dagelijks veel verse vis binnen. In onze Noordzee leven ongeveer 220 verschillende vissoorten. Waarvan op ongeveer 30 soorten commercieel gevist wordt. Toch komen De meeste vissen die we eten komen niet uit de Noordzee, terwijl onze zee een van de meest gereguleerde en schone zeeën ter wereld is. Van de Noordzeevis die in Nederland aan wal wordt gebracht, wordt 90% geëxporteerd. We importeren veel andere vissoorten, zoals zalm, tonijn, tilapia en pangasius. En dat is jammer aangezien wij zelf een kustland zijn met de Noordzee als achtertuin.

[Nieuwsbericht Noordzeevis uit Scheveningen]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *