Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Ierse documentaire over oneerlijk EU-visserijbeleid [video]

1 min read

Ierse vissersgemeenschappen hebben een documentaire laten maken die de crisis in Ierse kustgemeenschappen laat zien. Deze zou veroorzaakt zijn door decennia van oneerlijk EU-visserijbeleid.

“Van Malin Head in Donegal tot het schiereiland Beara in West Cork, lijden onze vissersgemeenschappen al te lang in stilte. Met deze documentaire voelen ze eindelijk dat hun verhaal wordt verteld”, aldus Niall Duffy, redacteur van The Skipper.

Het heeft geleid tot een documentaire van 26 minuten die volgens de vissers eindelijk “decennia van oneerlijkheid” laat zien, veroorzaakt door EU-visserijbeleid dat ongeveer 85 procent van de totale toegestane vangst (quota) aan andere Europese landen heeft toegewezen, terwijl het grootste deel van deze visserij in Ierse wateren plaatsvindt.

Lees hier het complete verhaal in de Irish Examiner. Kijk onder de documentaire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *