Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Samenwerking vissers als laatste strohalm

1 min read

Samenwerking vissers als laatste strohalm

Vissers hebben genoeg van de macht van een producentenorganisatie en enkele monopolisten in hun sector. En zij zeggen dat de overheid meer rekening houdt met de belangen van natuurorganisaties dan met die van hen.

Door Laurens Tol

Dit resulteert volgens hen in allerlei regels en besluiten die het de vissers steeds moeilijker maken om te overleven. Velen daarvan stoppen dan ook. Daardoor zijn er nog maar weinig bedrijven over. Ze geven aan dat het al vijf over twaalf is.

Daardoor komen zij sinds kort regelmatig samen over wat te doen. Deze vissers zijn afkomstig uit onder meer: Volendam, Urk en Den Oever. De oplossing lijkt te zijn om hun problemen te agenderen en waar nodig de weg van het recht te kiezen.

>> Lees hier verder op de website Nieuw Volendam <<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *