Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Pointer: We willen dat vissers duurzaam investeren, maar waar halen ze het geld vandaan?

1 min read

Pointer: We willen dat vissers duurzaam investeren, maar waar halen ze het geld vandaan?

Vissers moeten aan steeds meer regels voldoen en kunnen minder vangen. En dan is duurzame visvangst helemaal een moeilijk verhaal.

Want waar moet het geld voor duurzame investeringen vandaan komen? Willen banken wel investeren in een sector waar zoveel onzekerheid is? Voor ons onderzoek naar de visserij zijn we op zoek naar ervaringsverhalen.

De visserij heeft het niet makkelijk. Door de bouw van windmolens, natuurgebieden en de Brexit zijn er steeds minder plekken om te vissen. Bovendien lijdt de sector onder hoge brandstofprijzen. Ondanks dat de vissers geen accijnzen betalen op gasolie, verbruikt een kotter vaak nog zo’n 30.000 liter per week en lopen de kosten hoog op.

Lees hier verder op de website van het tv-programma Pointer

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *