Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Grootste longliner en flyshooter in de vaart

1 min read

Osterfjord impressie Marin Teknikk.

Tersan Shipyard heeft de nieuwe longliner en flyshooter genaamd ‘Østerfjord’ afgeleverd aan haar Noorse eigenaren Østerfjord AS.

Het nieuwe vissersschip is ontworpen door Marin Teknikk. Met een lengte van 67 meter en 14,6 breed is dit werelds grootste longliner en flyshooter.

De combinatie van deze zeer verschillende passieve en actieve vismethoden biedt de nieuwe Østerfjord een grote flexibiliteit om haar quota te vangen, na wijzigingen in de Noorse regelgeving enkele jaren geleden die nieuwe vistuigcombinaties mogelijk maakten.

Østerfjord foto Tersan Shipyard

De inrichting aan boord omvat een autolijnsysteem met 76.000 haken, waarbij de lijn door een ‘moonpool’ naar binnen wordt gehaald, dit zorgt voor een veilige werkomgeving in alle weersomstandigheden. De flyshoot lieren en trommels bevinden zich achterop het schip.

De vangsten worden door een verwerkingsdek geleid met vriezers en systemen ook voor behandeling van bijproducten. De ingevroren productie wordt op pallets opgeslagen in het vriesruim.

De voortstuwing door een 2560 kW Bergen Diesel is geoptimaliseerd met dieselelektrische systemen en puur elektrische voortstuwing met accu’s. Er is accommodatie voor een bemanning van maximaal 23 personen aan boord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *