Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visser snijdt net open om zeebaars te lozen [video]

1 min read

Enorme vangsten van zeebaars blijven verbazen

De enorme vangsten van zeebaars blijven verbazen, Omdat er geen bestandsopname van zeebaars is, is er ook geen TAC. Maar er is wel een quotum van 380 kg per maand per schip vastgesteld, met de restrictie dat maximaal 5% van de totale vangst per reis uit zeebaars mag bestaan. Voor de staandwant vissers geldt een maximum van 1400 kg per jaar en de handlijnvissers mogen 5700 kg per jaar aanvoeren.

De ene keer meldt een kotter een vangst van twee kisten over de hele visreis en een andere keer zit er 4.000 kilo of zelfs meer zeebaars in één trek in het net.

De video onder laat zien wat er moet gebeuren als er te veel zeebaars mee gevangen wordt. Een moedige visserman, die een school zeebaars in z’n netten heeft gekregen, is met een touw om het lijf op de zak geklommen en snijdt een gat in het net om zoveel mogelijk zeebaars weer levend in zee te laten zwemmen..

Franse collega’s hadden vorige week al soortgelijke filmpjes op facebook geplaatst:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *