Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Italiaanse vissers luiden noodklok over brandstofkosten

1 min read

Visserschepen in het Italiaanse Chioggia bij Venetië (YT)

Brandstof is in vergelijking met een jaar geleden met meer dan 60% in prijs gestegen, aldus de Italiaanse visserijorganisatie Federpesca, die waarschuwt over de situatie waarmee visserijbedrijven nu al wekenlang mee worden geconfronteerd.

“Dit is een noodsituatie die vele sectoren van de economie treft, maar voor de visserij zijn de gevolgen verwoestend”, aldus een vertegenwoordiger van Federpesca.

Diesel vertegenwoordigt meer dan de helft van de kosten die visserijbedrijven dagelijks moeten maken. Het is duidelijk dat de huidige situatie het onmogelijk maakt om de toekomst van deze bedrijven te garanderen, met alle gevolgen van dien voor de productie en het mogelijke verlies van werkgelegenheid.

Volgens Federpesca hebben de stijgende brandstofkosten, gekoppeld aan een vermindering van het aantal visdagen en de aanhoudende pandemie, nog steeds aanzienlijke gevolgen voor de handel in vis, schaal- en schelpdieren.

“Dit is een situatie waarin we een sterke inzet van onze regering nodig hebben, met maatregelen om de impact van deze crisis te verzachten en om levensonderhoud en werkgelegenheid te beschermen. Als dit niet gebeurt, kunnen duizenden bedrijven gedwongen worden hun activiteiten te staken, wat ook betekent dat er meer geïmporteerde vis op Italiaanse tafels zal verschijnen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *