Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vissers hard getroffen door oorlog in Oekraïne

1 min read

Sommige vissers zijn ruim 10.000 euro extra per week kwijt aan gasolie

Vissers worden indirect getroffen door de gevolgen van de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Mede door het conflict zijn de olieprijzen als een raket omhoog geschoten en dat betekent voor de vissers een enorme extra kostenpost.

Sinds januari is de prijs per liter met ruim 70 procent gestegen. Dat betekent dat sommige vissers ruim 10.000 euro extra per week kwijt zijn aan gasolie. Kijk onder een reportage door Omroep Flevoland.

Ook vissers en visbedrijven uit Oostende, België zien af door de dure gasolieprijzen. Hoe duurder de brandstof, hoe minder winst ze overhouden na de verkoop van de vis. En de prijzen van de vis laten stijgen, kan niet zomaar, want die hangen af van vraag en aanbod. Daardoor draaien heel wat schepen verlies. “Maar minder vissen is ook geen optie, want dan moeten we mensen ontslaan“, zegt Marc Vieren van de rederscentrale in Oostende hier op de website van de VRT.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *