Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Geen zorgen over effect pulstechniek

1 min read

Pulskotter TX 36 "Jan van Toon", foto door Albert Romkes (UK-1)

WAGENINGEN/GRONINGEN – Horrorverhalen over het effect van pulsvisserij kunnen definitief in de prullenbak. ,,Wij vinden geen substantiële negatieve effecten van elektrische stimulering op zeedieren’’, zegt Pim Boute over de gebruikte pulstechniek in de Noordzeevisserij op tong.

Pim Boute deed jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar het effect van puls op zeedieren en promoveert daar komende week op. Maandagmiddag 25 april stipt om 16:00 uur verdedigt hij in het openbaar zijn proefschrift ‘Effects of electrical stimulation on marine organisms’.

“Samenvattend zien wij potentie om de pulskortechniek te verbeteren en te verfijnen. Daarom denken wij dat het de moeite waard is om dit type vangsttechnieken verder te onderzoeken’’, aldus Boute in het slothoofdstuk van zijn proefschrift.

Lees hier verder op Visserijnieuws.nl