Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Rusland belangrijke leverancier van witvis voor Europese Unie

1 min read

Rusland belangrijke leverancier van witvis voor Europese Unie

De visconsumptie in de Europese Unie ligt vrij hoog. De zelfvoorzienende markt voor vis in de Europese Unie neemt af. Het totaal aanbod van visproducten in de Europese Unie lag in 2020 rond de 14 miljoen ton.

Ongeveer 63% van het aanbod werd verkregen door import uit derde landen. Het aandeel vis, schaal- en schelpdieren uit Europese visserij en aquacultuur bedroeg respectievelijk 29% en 8%. Rusland is een belangrijke leverancier van witvis voor de Europese markt.

Het grootste deel van het totale aanbod visproducten wordt ook in de Europese Unie geconsumeerd en dat lag in 2020 op 10,5 miljoen ton. De visconsumptie per persoon in de Europese Unie bedroeg in 2020 rond de 23,5 kilo.

Naar verwachting is de consumptie in 2021 licht toegenomen. Een klein deel van de beschikbare visproducten wordt niet gebruikt voor menselijke consumptie, maar verwerkt in diervoeders…

Lees hier het complete artikel met grafieken op Visserijnieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *