Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

‘Visserij altijd spannend dossier in Brussel’

1 min read

De Europese Unie was, is en blijft van cruciaal belang voor de Nederlandse zeevisserij. Bijna alle besluiten die de belangen van onze visserijsector raken, worden in Brussel genomen, zegt landbouwattaché Corné van Alphen, werkzaam in het landbouwteam bij de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland bij de Europese Unie (PV EU).

Binnenkort keert hij terug naar het ministerie van LNV. Van Alphen kijkt met veel voldoening terug op zijn Brusselse periode. “Schrijf maar op, ik heb hier een fantastische tijd gehad. Ik begon hier in 2018, had op dat moment geen ervaring met visserij. En dan kom je opeens op deze plek terecht. De visserij ligt politiek gevoelig, de belangen zijn concreet, groot én meestal tegengesteld. Om het in het Engels te zeggen: never a dull moment.”

Nederland heeft permanente vertegenwoordigingen bij de OESO (Parijs), FAO (Rome) en Europese Unie (Brussel). Bij de PV EU werken experts van alle ministeries. Doel is om de Nederlandse belangen in Brussel zo goed mogelijk te behartigen. Het Nederlandse landbouwteam doet dat ook voor de visserijsector en het was Van Alphen die daar vanuit zijn team afgelopen jaren voor verantwoordelijk was…..

Lees hier verder op Agroberichtenbuitenland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *