Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vissersprotest tegen aanspoelen van duizenden dode krabben, kreeften en vis [video]

1 min read

Britse vissers protesteren tegen dump van baggerspecie voor kust.

Ongeveer 30 Britse vissersboten uit Whitby, Redcar, Scarborough en Hartlepool protesteerden donderdag op de rivier Tees tegen een stortplaats voor baggerspecie die zij de schuld geven van het aanspoelen van duizenden dode krabben, kreeften en vis.

Sinds oktober laatst jaar spoelen enorme hoeveelheden dode krabben, kreeften en vis aan op de stranden van Teesside. Het Britse ministerie van Milieu, Voedsel en Plattelandszaken (Defra) zei dat het de situatie in de gaten hield, maar baggeren als oorzaak had “uitgesloten”. En concludeerde dat een natuurlijk voorkomende algenbloei de meest waarschijnlijke boosdoener was.

Het Milieuagentschap heeft eerder riolering, seismische activiteit en het leggen van onderwaterkabels afgedaan als oorzaak.

De vissers hebben die verklaringen echter afgewezen en geven de schuld aan het dumpen van verontreinigde baggerspecie op een plek vier mijl voor de kust in de Noordzee. Ook willen ze dat het onderzoek naar de oorzaak wordt heropend.

Onder een video van het vissersprotest afgelopen donderdag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *