Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Olivier Leprêtre herkozen als hoofd van de regionale visserijcommissie van Hauts-de-France

2 min read
Afgelopen vrijdag werd Olivier Leprêtre uit Etaples herkozen als voorzitter van de regionale visserijcommissie. Hij gaat zijn vierde termijn in als hoofd van de organisatie.

Olivier Leprêtre

Afgelopen vrijdag werd Olivier Leprêtre uit Etaples herkozen als voorzitter van de regionale visserijcommissie. Hij gaat zijn vierde termijn in als hoofd van de organisatie.

“Voor mij is het een teken dat beroepsvissers mij vertrouwen”, verheugt Olivier Leprêtre zich. Deze vrijdag werd de voorzitter uit Étaples herkozen aan het hoofd van de regionale visserijcommissie van Hauts-de-France, een organisatie die hij nu al 15 jaar voorzit.

Hij was ook de enige kandidaat, tevens eigenaar van de Marmoset III, en werd herkozen door vissers en producentenorganisaties met 21 stemmen voor en nul tegen. “Alleen de producentenorganisatie From Nord onthield zich van stemming“, legt Olivier Leprêtre uit. Ik had meer onthoudingen verwacht… “. Hij zal voor een nieuwe termijn van 5 jaar aanblijven.

De president is voor een moratorium op de seine
Olivier Leprêtre, herbenoemd als hoofd van de commissie, is van plan zijn strijd tegen de Nederlandse visserij voort te zetten. “De visserij in het Kanaal door de Nederlanders raakt onze vloot zwaar”, deze uitroep herhaalde de zojuist herkozen president niet tegen de vissers uit de sector. Hij kondigde wel zijn voornemen aan om een ​​moratorium op de zegen aan te vragen. Deze effectieve visserijtechniek werd vanaf 2016 overgenomen van de Nederlanders door schepen uit Boulogne. Vandaag de dag, geconfronteerd met achterblijvende vangsten, trappen sommige vissers uit Boulogne tegen hun Franse collega vissers aan en vragen om een verbod.

Een paar weken geleden had de vereniging Bloom op de Gambetta-werf een demonstratie georganiseerd tegen deze visserijtechniek, gevolgd door een handvol vissers. Olivier Lepetre was ook aanwezig. “Ik geef niet op tenzij de Nederlanders besluiten hun visserij-inspanning drastisch te verminderen”, verzekerde de president, zonder ook de eigen Franse collega vissers te benoemen die ook met de zegen vissen.

Lepetre zal ook kandidaat zijn voor het voorzitterschap van de nationale visserijcommissie, de verkiezing staat gepland voor eind juli.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *