Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Cornelis Vrolijk strategische partner van Krijn Verwijs

2 min read

Cornelis Vrolijk gaat deelnemen in de schaal- en schelpdieractiviteiten van Krijn Verwijs

Beide in 1880 opgerichte familiebedrijven ondertekenden een intentieverklaring waarbij Cornelis Vrolijk gaat deelnemen in de schaal- en schelpdieractiviteiten van Krijn Verwijs.

De familiebedrijven bundelen hun krachten om gezonde, betrouwbare en verantwoorde producten uit de zee ‘van schip naar schap’ te leveren aan de Europese consument. Door deze samenwerking worden schaalvoordelen gerealiseerd en kunnen de bedrijven hun ambitie van verdere groei in het visschap nog beter vormgeven.

Zowel Cornelis Vrolijk als Krijn Verwijs hebben de ambitie om de regisseur van het visschap te worden. Door hun decennialange ervaring in de vissector kunnen zij helpen het visschap te vullen met gezonde producten. Innovaties, zoals ready-to-eat mosselen, in Nederland machinaal gepelde garnalen en een rijk aanbod in vissoorten, zorgt voor een divers en vernieuwend portfolio. De producten worden duurzaam gevist en gekweekt, waarbij beide bedrijven continu zoeken naar verbeteringen op het gebied van CO2-reductie en circulariteit.

“Met Cornelis Vrolijk als complementaire partner, bundelen we onze krachten en voegen we waarde toe aan ons bedrijf. Het verbetert onze regionale en internationale positie, versterkt ons productportfolio, intensiveert onze innovatietrajecten en onze rol binnen de eiwittransitie,” licht Caroline Verwijs, directeur Krijn Verwijs Yerseke, toe. “Wij blijven Krijn Verwijs, een familiebedrijf dat zich met hart en ziel inzet voor de schelpdiersector en daarbij het belang onderstreept van een gezonde Nederlandse mossel- en oestersector. We behouden ook onze Premier-brand en slogan, ‘Seafarmers by Nature,’ waaronder we onze producten verkopen.”

Annerieke Vrolijk, algemeen directeur van Cornelis Vrolijk: “In Krijn Verwijs hebben wij een partner gevonden die net als wij het familiegevoel, dat zich kenmerkt door vakmanschap, vertrouwen, loyaliteit en duurzame relaties, hoog in het vaandel heeft staan.” Daarnaast sluit de strategie van het bedrijf uit Yerseke naadloos aan bij de van schip naar schap strategie van Cornelis Vrolijk.

De 50-50 joint venture ambieert versterking in de keten en een gezamenlijke verkoopstrategie op het gebied van vis, schaal- en schelpdieren. Beide bedrijven verwachten met deze samenwerking de groeiambities voor de komende jaren waar te maken. Hierbij spelen duurzame en intensieve relaties met de kwekers, het voortzetten van het familiebedrijf en het borgen van de voedselzekerheid een cruciale rol.

Persbericht Cornelis Vrolijk 21 juni, 2022.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *