Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe Jan Maria BX-792 in aanbouw

1 min read

Impressie van de nieuwe Jan Maria BX-792

Het Duitse Nordbank Hochseefischerei uit Bremerhaven heeft een order geplaatst voor de bouw van een vriestrawler van 88,10 meter en 18,30 meter breed ter vervanging van de huidige Gerda Maria ROS-786.

De nieuwe Jan Maria BX-792 is een ontwerp van Skipsteknisk en wordt onder nummer NB 1108 gebouwd op de Tersan Shipyard in Turkije, de tewaterlating is gepland voor eind september en de oplevering voor juli 2023.

Het schip wordt uitgerust met een 7320 kW Wärtsilä type 12V31 hoofdmotor die een schroef van 4300 mm aandrijft.

Het fabrieksdek aan boord zal verwerkingslijnen hebben voor kabeljauw, koolvis, heilbot garnalen en met een vriescapaciteit van 100 ton per dag voor gefileerde en hele bevroren vangsten. Het schip gaat met een bemanning van 45 man in noordelijke wateren vissen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *