Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Gaslekken in de Oostzee [video]

1 min read

Beelden van een gaslek in de Oostzee Foto Defensie Denemarken (Forsvaret)

Na drie gaslekken op de Nord Stream-gaspijpleidingen in de Oostzee heeft de Deense Defensie het fregat Absalon en het milieuschip Gunnar Thorson ingezet. Er word gedacht aan sabotage.

Rond de lekken zijn no-go zones ingericht voor de veiligheid van scheepvaart en luchtverkeer. Nord Stream 1 heeft twee lekken ten noordoosten van Bornholm, Nord Stream 2 heeft een lek ten zuiden van het eiland. De lekken werden ontdekt door F-16’s van de Deens luchtmacht.

De Zweedse nationale seismische dienst heeft maandag via meetstations in Zweden en Denemarken krachtige onderzeese ontploffingen gemeten in dezelfde gebieden waar lekkages zijn aan de gaspijpleidingen Nord Stream 1 en 2, dit meldt de Telegraaf hier.

Volgens directeur Björn Lund kan er geen twijfel over bestaan dat het om explosies gaat. Er wordt over gespeculeerd dat er sabotage is gepleegd aan Nord Stream 1 en 2, die vanuit Rusland via de Oostzee gas vervoeren naar Duitsland. Momenteel zijn de leidingen niet in gebruik, maar ze bevatten wel gas. Onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *