Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Laatste Vlaamse IJslandvaarder bijna gerestaureerd

1 min read

Het laatste vissersschip uit Oostende dat ooit in IJslandse wateren heeft gevist en tegenwoordig als museumschip dienstdoet in Oostende is grondige gerenoveerd.

Als laatste IJslandvaarder kreeg de O-129 Amandine een prominente plaats op de Vindictivelaan, ter hoogte van het station in Oostende. Het schip werd omgebouwd tot een museum waar men dagelijks bezoekers ontvangt.

Ondanks de historische waarde bleven de renovatiewerken eerst uit, maar eind mei dit jaar zijn deze van start gegaan. De hele zomer was het schip ingepakt en was er geen glimp van op te vangen maar daar is nu verandering in gekomen.

Het grootste deel van het schilderwerk is nu klaar en het schip is weer zichtbaar. Het duurt wel nog tot de lente voor het hele monument mét het museum over de IJslandvisserij in Oostende weer open gaat voor het grote publiek.

Onder een video van de O129 “Amandine” toen nog vissend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *