Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Urker vissers redden vermiste man van boei in kanaal [video]

1 min read

De kajakker was 15 oktober vanuit Dover vertrokken richting Frankrijk, maar onderweg omgeslagen. Foto's Telegram.

De bemanning van de BL936072 ‘Madeleine’ heeft vrijdagmorgen in het Kanaal een Engelse kajakker gered van een boei. De man zou al sinds 15 oktober zijn vermist.

De man had zich in leven gehouden door mossels, wier en krabben te eten die op de boei zaten, zegt schipper Teunis de Boer. De man werd bij toeval ontdekt “Stomen voorbij de Colbart boei en zit ik eens goed te kijken zit er een drenkeling op” aldus de Boer op Telegram.

Het lukte de bemanning de onderkoelde man aan boord te krijgen, zijn lichaamstemperatuur was nog maar 26 graden, hij was erg zwak, misselijk en totaal uitgeput. Aan boord is hij verzorgd en steeg zijn lichaamstemperatuur weer naar normale waarden.

De Franse kustwacht heeft eerst met een helikopter een arts aan boord gebracht. Later is de man met een helikopter naar een ziekenhuis in Frankrijk gebracht.

De kajakker was 15 oktober vanuit Dover vertrokken richting Frankrijk, maar onderweg omgeslagen. Hoeveel dagen hij precies heeft doorgebracht op de boei is (nog) niet duidelijk geworden. Onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *