Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Garnalenexplosie in Zeeuwse wateren

1 min read

Er gebeurt iets opvallends in de Zeeuwse wateren: sinds oktober stikt het er van de garnalen. Vissers spreken zelfs van een garnalenexplosie. En daarom komen kotters uit de noordelijke provincies naar de Zeeuwse kust om op de kleine kreeftachtigen te vissen.

De garnalenexplosie werd half september voor het eerst opgemerkt voor de kust van Zuid-Holland. In oktober verschoof de visserij naar de Zeeuwse eilanden.

Vissers spreken van een garnalenexplosie die opvallend lang standhoudt. Normaliter nemen de vangsten na krap een maand alweer af, maar nu boeken de kotters al langer dan anderhalve maand uitstekende vangstresultaten“, legt zeeonderzoeker Willem den Heijer uit. Dat leidde ertoe dat begin oktober een vloot van zo’n vijftig kotters voor de Zeeuwse kust viste.

Lees hier verder op Omroep Zeeland [met video]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *