Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Spaanse politie neemt meer dan 190 kilo glasaal in beslag

1 min read

Meer dan 190 kilo glasaal in beslag genomen in Spanje. Foto Guardia Civil

De Spaanse politie (Guardia Civil) heeft 190 kilo glasaal in beslag genomen in de haven van Algeciras, Spanje. 2 mensen zijn gearresteerd.

Bij het inspecteren van een bestelwagen uit Tanger, Marokko vonden zij in de laadruimte een groot aantal isothermische dozen waarin de glasaal werd vervoerd.

De glasaal is geïnspecteerd door Seprona, de Spaanse milieupolitie, en overgebracht naar beveiligde faciliteiten. Vandaar zal de glasaal in samenwerking met medewerkers van het Spaanse ministerie van Duurzaamheid en Milieu worden vrijgelaten in hun natuurlijke omgeving.

Met een totaalgewicht van 192 kg in 32 dozen wordt de marktwaarde van de glasaal op ongeveer 250.000 euro geschat.

Omdat sinds 2010 alle in- en uitvoer van levende Europese glasaal van en naar Europa verboden is, ontstaat er een probleem voor Aziatische landen om Spaanse (of Franse, Ierse of Engelse) glasaal uit de Europese Unie te halen.

Dus richten zich voornamelijk in Spanje criminele organisaties op die de glasaal kopen via Spaanse tussenpersonen om deze via verschillende havens en luchthavens uit Spanje te smokkelen met als bestemming de kwekerijen in China.

Klik hier voor het persbericht van de Spaanse politie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *