Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Website European Bottom Fisheries Alliance (EBFA) online

1 min read

De website van de European Bottom Fisheries Alliance (EBFA) staat online. EBFA is een coalitie van 20 000 vissers en vrouwen die 7 000 vaartuigen uit 14 Europese kustlanden vertegenwoordigen.

De EBFA is in maart 2022 opgericht door visserijorganisaties om het gebruik van actief bodemtuig als duurzame activiteit te ondersteunen. Zij kwamen bijeen om een eensgezinde stem te geven en de realiteit van visserijactiviteiten te laten zien, zodat Europese wetgeving op wetenschap en feiten kon worden gebaseerd.

De EBFA maakt zich zorgen over het negatieve sentiment in de Europese politiek over de bodemvisserij en de plannen om beperkingen of zelfs een verbod in te stellen op bodemvisserijen in het kader van de 2030 Biodiversiteit Strategie van de EU.

De vissers vertegenwoordigt in de coalitie leveren 25% van de totale Europese aanlandingen voor vis. Zij zorgen voor een gezonde en duurzame voedselvoorziening voor miljoenen mensen. Ook willen zij economische en sociale waarde blijven genereren voor de kust gemeenschappen van 14 Europese landen en tegelijkertijd werken aan meer duurzaamheid.

Klik hier om naar de EBFA website te gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *