Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Jan Maria BX-792 in Turkije te watergelaten

1 min read

Jan Maria BX-792 in Turkije te watergelaten

Bij de Tersan scheepswerf in Turkije is het casco voor de nieuwe Jan Maria BX-792 te watergelaten, het schip is in aanbouw voor Nordbank Hochseefischerei GMBH in Bremerhaven, een dochteronderneming van P&P.

De 88,10 meter en 18,30 meter brede Jan Maria is ontworpen voor multi-rigging, het schip kan tot drie trawls slepen en wordt uitgerust met een fileer lijn voor vis, en een garnalenverwerkingslijn op het fabrieksdek, met sterk geautomatiseerde vriessystemen. Ook is er productiecapaciteit voor vismeel en visolieproductie aan boord.

Het vriesruim is ingericht voor gepalletiseerde opslag, met een transportsysteem om de gewikkelde pallets in het ruim te verplaatsen. De nieuwe Jan Maria is ontworpen om te opereren met een bemanning van 45. De hoofdmotor is een 7000kW Wärtsilä.

Het is niet de eerste keer dat P&P samenwerkt met Tersan, die al verschillende vriestrawlers heeft gebouwd voor bedrijven binnen de groep. De ‘Mark’ en de ‘Kirkella’, die Tersan Shipyard eerder bouwde voor Parlevliet Van der Plas Group, zijn de beste trawlers die in het noorden van de Atlantische Oceaan vissen. We zijn er zeker van dat Jan Maria een nog beter schip zal zijn dankzij de nieuwste technologieën die ze aan boord heeft”, aldus Parlevliet en van der Plas CEO Diek Parlevliet. [BronKijk hier een video.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *