Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Amerikaanse hektrawler door brand verwoest

1 min read

Afgelopen zaterdag is in Tacoma, VS, brand uitgebroken op de hektrawler Kodiak Enterprise. Het schip van Trident Seafoods lag afgemeerd in Tacoma, VS.

De bemanning van het schip is geëvacueerd en zijn allemaal veilig. Het vuur begon in het voorste deel van het schip, onder het bovendek, en verspreidde zich vervolgens naar achteren. Er kwam veel rook vrij, waarschijnlijk giftig, dus buurtbewoners kregen het advies om binnen te blijven.

Het vuur was pas na 36 uur blussen onder controle, de brandweer was bang dat het schip zou kapseizen als er te veel bluswater in het schip zou komen. Eén brandweerboot blijft het schip aan de buitenkant afkoelen om zinken te voorkomen.

De autoriteiten doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Het schip kan als verloren worden beschouwd. De hektrawler Kodiak Enterprise is 59.79 meter lang 13.42 meter breed het schip is in 1977 gebouwd. (IMO 7517703) eigenaar is Trident Seafoods.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *