Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe Nederlandse pelagische vriestrawler voor Parlevliet & Van der Plas

1 min read

KATWIJK – Bij de Turkse scheepswerf Tersan is men begonnen met de bouw van een nieuwe state-of-the-art pelagische vriestrawler voor Parlevliet & Van der Plas BV in Nederland. De thuishaven wordt Katwijk.

De pelagische vriestrawler is ontworpen door het Noorse Skipsteknisk, heeft een totale lengte van 111,5 meter en is 21,20 meter breed. De oplevering van het nieuwe schip staat gepland voor november 2024.

De hoofdmotor is een Wartsila 32 motor, de zuinigste motor in zijn klasse. Het scheepsontwerp is geoptimaliseerd met betrekking tot brandstofverbruik, emissies en geluid. Voor het koelen, invriezen en opslaan van de vis aan boord worden natuurlijke milieuvriendelijke koudemiddelen gebruikt.

De accommodatie voor de bemanning en de werkomstandigheden voldoen aan de hoogste normen en omvat onder andere een sauna en een fitnessruimte. Het schip zal met een bemanning tot 60 opvarenden wereldwijd worden ingezet. Ze zal vissen op pelagische soorten zoals haring, sardines, makreel, horsmakreel en blauwe wijting.

Alle vis wordt aan boord ingevroren en is 100% bestemd voor menselijke consumptie. De nieuwe pelagische vriestrawler zal de voormalige KW 174 Annelies Ilena vervangen. [Bron]

Ook bij Scheepswerf Tersan is begin dit jaar de nieuwe BX 792 ‘Jan Maria’ te water gelaten, voor een Duitse dochteronderneming van P&P, de in Bremerhaven gevestigde Nordbank Hochseefischerei GmbH. De oplevering van deze 88 meter lange trawler zal eind dit jaar zijn.

Jan Maria BX-792 in Turkije te watergelaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *