Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Zanger Adriaan Bais brengt ode aan de visserij

1 min read

Zanger Adriaan Bais brengt ode aan de visserij.

“Waar zijn onze vissers gebleven, ze zijn van hun visgrond verdreven. Ze varen nooit meer uit, geen kans op een rijke buit.” Dat zingt Adriaan Bais in zijn lied ‘Verdwenen vissers’, over de teloorgang van de visserij in Den Helder.

Zanger Adriaan Bais komt uit Den Helder en zag van dichtbij hoe de vissers uit deze plaats afstand deden van hun kotters. Jaren geleden moest hij zelf zijn bestaan als visser opgeven vanwege gezondheidsproblemen. Hij schreef al meerdere liederen over Den Helder en voegt nu ‘Verdwenen vissers’ toe aan zijn oeuvre. Hij draagt het lied op aan “alle vissers in deze moeilijke tijden”.

Het lied ging in première op de Facebookpagina van EMK-vissers. Een eer aldus de vissersorganisatie. “De vissers achter EMK strijden al ruim zeven jaar voor hun bestaansrecht. Velen hebben het helaas niet gered. Anderen stoeien dag en nacht met nieuwe overheidseisen. Met de overblijvers maken we een vuist om de prachtige Nederlandse visserij overeind te houden. Waar halen we anders straks gezonde vis vandaan?” [Bron: Vismagazine.nl]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *