Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Rechtbank zet vergunningen garnalenvissers nog verder onder druk

1 min read

De vergunningverlening en het gedogen van de garnalenvisserij komt verder onder druk te staan door een uitspraak van de rechtbank in Groningen. Die heeft een inmiddels verlopen natuurwetvergunning voor de Belgische garnalenvissers onderuitgehaald.

De gevolgen blijven niet beperkt tot die Belgische vissers. De uitspraak van de bestuursrechter zorgt er mogelijk voor dat de garnalenvissers niet hoeven te rekenen op de natuurwetvergunning waar ze op hopen. De Waddenvereniging, Wereld Natuur Fonds Nederland, Natuurmonumenten en Stichting de Noordzee hebben bezwaar gemaakt tegen deze vergunning.

Lees hier verder en Luister ook naar de radioreportage over de uitspraak van de rechtbank in Groningen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *