Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Proef met mosselkweek op volle zee

1 min read

Proef met mosselkweek op volle zee door Krijn Verwijs uit Yerseke .

Mosselen kweken op volle zee: volgens schelpdierbedrijf Krijn Verwijs uit Yerseke moet dat kunnen. Het bedrijf start samen met natuurorganisatie ARK Rewilding Nederland een proef om te kijken of het mogelijk is om hangcultuurmosselen te kweken op de Noordzee.

Als die proef slaagt, zou het zomaar kunnen dat er over drie jaar mosselen uit de Noordzee op je bord liggen meldt Omroep Zeeland hier. Volgens Bram Verwijs junior biedt het kweken van mosselen op de Noordzee nieuwe mogelijkheden om meer schelpdieren te produceren. “Op de Waddenzee en de Oosterschelde zitten we aan onze limiet. De Noordzee kan dus voor de Zeeuwse mosselsector een nieuwe bron van inkomsten worden.”

Met deze proef wil het bedrijf een eerste stap zetten naar een vergunning voor een grote mosselboerderij in de Noordzee, waarbij naast het commerciële element ook rekening wordt gehouden met het behoud en de ontwikkeling van nieuwe natuur. Lees hier verder op de website van Omroep Zeeland, onder een reportage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *