Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Bagatelliseer effecten van windmolens in Noordzee niet

1 min read

Bagatelliseer effecten van windmolens in Noordzee niet

De effecten van windturbines in de Noordzee moeten beter worden onderzocht en gemonitord, vindt marien ecoloog professor Han Lindeboom. Hij is bezorgd over de effecten op vogels en betwijfelt of het verstandig is om waterstof te gaan produceren op de Noordzee.

Ook stelt hij vast dat de visserij door het Noordzeebeleid “om zeep wordt geholpen”. Hij pleit voor de aanwijzing van speciale visserijgebieden.

De landen rondom de Noordzee kwamen op 24 april overeen om de komende jaren tienduizenden windturbines in de Noordzee te plaatsen. De Andere Krant sprak met emeritus professor en marien ecoloog Han Lindeboom over de mogelijke effecten van de windparken op de natuur.

Als marien ecoloog was Lindeboom betrokken bij milieustudies rondom de ontwikkeling van Nederlands eerste windpark op zee bij Egmond aan Zee. Hij volgt als voorzitter van de wetenschappelijke klankbordcommissie voor het Noordzeeoverleg de ontwikkelingen nog steeds nauwgezet. Lindeboom kwam het afgelopen jaar prominent in het nieuws in het nieuws vanwege zijn kritische kijk op het stikstofdossier….

Lees hier verder in de andere krant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *