Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Uitgebrande Spaanse kotter dobbert nog rond in Franse wateren

1 min read

De Nuevo San Juan, de Spaanse longliner die vorige week zondag 2 juli uitbrandde is nog steeds op drift in Franse wateren, zo is te zien op een video hier.

Het schip is tegen alle verwachtingen in na de brand blijven drijven en wordt door de Franse autoriteiten voortdurend in de gaten gehouden. De verzekeraars zijn bezig om toestemming te krijgen het vissersvaartuig naar een haven te slepen.

De 15 bemanningsleden zijn door een ander Spaans vissersschip gered en naar het Ierse Castletownbere gebracht. Twaalf van de vijftien bemanningsleden zijn inmiddels al bij hun familie en drie anderen wachten nog in Ierland op repatriëring omdat zij niet de juiste documentatie bij zich hadden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *