Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Minister wil visserij in Voordelta verbieden

1 min read

De visserij in het deel van de Voordelta tussen Neeltje Jans en de Tweede Maasvlakte wordt verboden. Dat voornemen heeft de minister van Natuur en Stikstof.

Alle vormen van bodem beroerende visserij, zoals de vangst van garnalen en schelpdieren worden niet langer toegestaan. Dit is te lezen in dit ontwerpbesluit. Door de aanleg van de tweede Maasvlakte gingen er natuurwaarden verloren. Die moeten nu elders door de vissers worden gecompenseerd.

De sluiting van de Voordelta komt keihard aan bij de garnalenvissers. “Het gebied is van levensbelang”, zegt Eddy Sinke uit Yerseke in het Algemeen dagblad. “Dit is zo niet vol te houden.

Een zwarte dag voor de garnalenvisserij”, reageert hij. Zelf heeft hij veertig jaar op garnalen gevist en zijn zoons hebben het werk voortgezet. Sinke zit regelmatig aan tafel bij overleg over de toekomst van de visserij, maar hij vraagt zich af hoeveel nut dat nog heeft. “Ze drijven hun zin gewoon door. Het is van de zotte dat wij nu moeten opdraaien voor de uitbreiding van de Rotterdamse haven.”

1 thought on “Minister wil visserij in Voordelta verbieden

  1. Visserij staat onderaan dan doen ze die maar weg .jammer dat we Hollanders zijn .als vissers gevlucht waren naar Nederland had zo iets niet bij de bestuurder (s) opgekomen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *