Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nederlandse vissers weggepest door Brussel en Den Haag

1 min read

Verse vis is niet meer weg te denken uit onze Nederlandse eetcultuur, al eeuwen worden wij voorzien van zee voedsel door vissers families die al generaties lang hun werk uitvoeren.

Toch wordt deze manier van leven in ons land bedreigt door overheidsbeleid in Den Haag en de Europese Unie. Om de klimaat doelen van 2030 en 2050 te halen wil Brussel nog meer windmolenparken op zee. De Nederlandse regering heeft de afgelopen jaren al veel geĆÆnvesteerd in de aanleg van nieuwe windturbines langs onze Nederlandse kust.

Op dit moment zijn er 426 op onze wateren te vinden en de bedoeling is dat er in 2030 1700 van zijn. Op deze manier wordt het wel heel erg lastig gemaakt voor onze circa 300 vissersbedrijven die steeds minder de ruimte krijgen om hun werk te blijven uitvoeren.

Kijk onder een korte reportage door Ongehoord Nederland TV met Dirk Kraak en Rob Roos.

1 thought on “Nederlandse vissers weggepest door Brussel en Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *