Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Een dode en meerdere gewonden door brand op schip bij Ameland

1 min read

De autocarrier Fremantle Highway in brand op de Noordzee. Foto Kustwacht (Guardian)

Rond middernacht is op het Kustwachtcentrum de melding binnengekomen van het auto vrachtschip Fremantle Highway dat er brand aan boord is.  Het schip was op dat moment 27 kilometer noord van Ameland.

De bemanning heeft geprobeerd de brand zelf te blussen, maar dit lukte niet. De brand breidde zich steeds verder uit, waardoor een evacuatie werd opgestart.

De bemanningsleden zijn met helikopters en reddingsboten van boord gehaald. Ook is een deel van hen overboord gesprongen en opgepikt door schepen die te hulp schoten. In totaal zaten er 23 bemanningsleden aan boord, van wie er één is overleden.

De bemanningsleden zijn naar Lauwersoog en vliegveld Eelde gebracht. Daar werden ze opgevangen door ambulancepersoneel.

De Fremantle Highway bevindt zich op dit moment op ongeveer 27 kilometer ten noorden voor de kust van Ameland. Er woedt nog steeds brand aan boord. Er zijn meerdere hulpdiensten nabij het schip aanwezig.

Het bergingsvaartuig Hunter heeft een noodverbinding met het schip en houdt het schip zo gecontroleerd op positie. Volgens de Kustwacht maakt het schip inmiddels slagzij. Het kan zijn dat het zinkt.

Momenteel wordt er met meerdere partijen zoals bergingsbedrijven en Rijkswaterstaat bekeken wat de best mogelijke wijze is om de schade zoveel mogelijk te beperken. Ook de Duitse autoriteiten hebben hulp aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *