Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwbouwopdracht Werft voor multifunctioneel vissersschip Z575

1 min read

De multifunctionele Vlaamse kotter ‘Janneke’ – vernoemd naar de dochter van schipper/eigenaar Jelle Hakvoort (45)

Zaterdag 15 juli ’23 hebben Pieter Pruiksma namens Werft Shipbuilding en Jelle Hakvoort namens rederij de Toekomst het contract getekend voor de nieuwbouw van een Werft 2808 multifunctioneel vissersschip.

De multifunctionele Vlaamse kotter ‘Janneke’ – vernoemd naar de dochter van schipper/eigenaar Jelle Hakvoort (45) – wordt 27,99 meter lang en 8,25 meter breed. Opdrachtgever Hakvoort is laaiend enthousiast over het ontwerp. ,,Ideaal om in de wintermaanden mee te kunnen matten en in de zomermaanden te twinriggen, hetzij op schol, hetzij op kreeftjes.’’

Zijn leven lang vist Hakvoort met een Eurokotter, in België het klein segment geheten. Dat wordt straks het groot segment. ,,Ik heb alle vertrouwen in Werft en de ervaren bedrijven, zegt Hakvoort.

Ook voor directeur Pieter Pruiksma van Werft is de eerste visserijopdracht een droom die uitkomt. En ook heel bijzonder voor Yanmar Europe, dat voor het eerst een hoofdmotor gaat leveren aan een Nederlandse opdrachtgever binnen de visserij.

,,Ik wil aanstippen dat het de eerste grote kotter in 24 jaar is die weer compleet op Urk gebouwd wordt. Dat versterkt het maritieme cluster en de samenwerking in de regio’’, zegt Pruiksma. Het casco wordt door een dubbel team compleet gebouwd in de overdekte hal van De Flux en moet eind dit jaar al naar de haven getransporteerd kunnen worden voor afbouw.

Lees hier verder op de website van Werft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *