Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Visveiling Vlissingen verkoopt aandelen aan visveiling in Urk

1 min read

Visveiling Vlissingen verkoopt aandelen aan visveiling in Urk

De visveiling in Vlissingen wordt verkocht. De eigenaren Vlissingen en Sluis willen de aandelen verkopen aan de visveiling in Urk. Beide gemeenten vinden dat het exploiteren van een visveiling geen overheidstaak (meer) is. Ook neemt het aantal schepen dat vis aanbiedt bij de Zeeuwse veiling al jaren af. Dit meldt Omroep Zeeland hier.

Ondanks de verkoop willen de gemeenten de Zeeuwse visserij steunen en behouden. Twee jaar geleden werd de vismijn in Breskens al gesloten. Daarom is gezocht naar een overnamekandidaat die garandeert dat de visveiling in Zeeland blijft.

Voor de overname van de visafslag in Vlissingen is gezocht naar een serieuze Nederlandse kandidaat. Er waren twee gegadigden: United Fish Auctions (de veilingen in Stellendam en Scheveningen) en de veiling van Urk. Alleen Urk wilde er mee akkoord gaan dat de continuïteit van de Zeeuwse visafslag wordt gegarandeerd.

Lees hier de Officiële bekendmaking: Voorgenomen verkoop 100% aandelen in Holding Zeeuwse Visveilingen B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *