Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Amerikaanse visser overleeft twee weken in reddingsvlot

1 min read

Een visser die al bijna twee weken vermist werd is alsnog levend op zee gevonden. De Amerikaanse kustwacht had de hoop al opgegeven hem te vinden. Canadese vissers vonden de man op 110 kilometer van de westkust op een reddingsvlot. Zijn collega en de boot zijn nog steeds spoorloos.

De man was met zijn collega in hun vissersboot op 12 oktober uit de haven van Gray Harbor in de staat Washington vertrokken. Nadat de dertien meter lange boot met opvarenden vermist raakte, startte de Amerikaanse kustwacht een grootscheepse zoekactie.

Er is gezocht in 14.000 vierkante kilometer zee en er werd niets gevonden en de actie is woensdag opgeschort in afwachting van nieuwe informatie.

Een dag later troffen twee Canadese vissers afkomstig van het eiland Vancouver (British Columbia), het overdekte reddingsvlot aan. Ze voeren op dat moment ruim honderd kilometer van de kust.

De visser had zich in leven gehouden door zalm te vangen nadat zijn eten en drinken op waren. Zo overleefde hij dertien dagen op het vlot. De man is door de Canadese kustwacht aan wal gebracht. Hij verblijft in een ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

Noch Amerikaanse noch Canadese functionarissen konden zeggen of deze redding zou leiden tot een nieuwe zoekactie voor de andere visser. Onder een reportage door Global News.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *