Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Volendammer rechtsdeskundige toont aansprakelijkheid overheid aan

1 min read

Volgens jurist Martin Schilder is de overheid aansprakelijk voor het verzaken van haar handhavende taak in de landbouw- en visserijsector. Hij deed onderzoek naar de geldende wetgeving in deze sectoren en kwam daarbij tot deze conclusie.

Dat betekent volgens hem dat boeren en vissers de overheid via de rechter kunnen dwingen tot het opnemen van haar handhavende taak.

In het vorige Nivo-artikel over de publicaties van jurist Martin Schilder ging het onder meer over hoe overheidsbeleid tot stand komt en waarom dit er Ć¼berhaupt is. Zijn meest recente onderzoek gaat over de vraag of de overheid aansprakelijk is voor de geleden schade van bijvoorbeeld boeren en vissers het niet-handhaven van de mededingingsregels. Daarin gaat hij allereerst in op hoe de huidige situatie in de landbouw en visserij is ontstaan…

Lees hier verder op de website Nieuw Volendam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *