Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Reddingspoging gestrande garnalenkotter en sleepboot uitgesteld

1 min read

Poging gestrande kotter YM-22 van het strand te trekken uitgesteld

Pogingen om de gestrande YM22 en de later gestrande sleepboot Oceaan II van het strand bij Zandvoort te slepen zijn door het slechte weer uitgesteld.

De YM 22 strandde woensdagmorgen en de sleepboot Oceaan II waagde woensdagavond in samenwerking met de KNRM reddingboot Annie Poulisse een poging om de garnalen kotter los te trekken maar bij deze poging kreeg de sleepboot iets in zijn schroef en strandde zelf.

De KNRM heeft later in overleg met berger Multraship een lange sleeplijn van ca. 1.5 km van de zware sleepboot Multratug 18 naar de YM 22 op het strand overgebracht. De grote sleepboot kon door haar diepte en zeegang niet dichter onder de kust komen.

Door het verslechterend weer is het voor de bergers echter te gevaarlijk geworden om door te gaan. De sleepboot Multratug 18 kon niets uitrichten en is gisteravond teruggekeerd naar de haven.

Het wachten is op beter weer, de bemanningen van de gestrande schepen zijn van boord gehaald. Beide schepen liggen nu hoog en droog op het strand. Onder een paar video’s door Jorg de Bruijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *