Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Sardines en makreel spoelen massaal aan in Japan [video]

1 min read

Sardines en makreel spoelen massaal aan in Japan.

Op de kust bij het plaatsje Hakodate op het Japanse eiland Hokkaido is naar schatting 1.200 ton aan makreel en sardines aangespoeld, Een vreemd gezicht, en niemand lijkt het fenomeen te kunnen verklaren.

De vis spoelde in enkele dagen tijd aan en bedekt ondertussen een flink gebied. Hetzelfde fenomeen deed zich woensdag ook voor in Nakiri, een stad enkele honderden kilometers ten zuiden van Hokkaido.

“Ik heb nog nooit zoiets gezien”, zegt een visser. Pas vorig jaar begonnen we plotseling sardines te vangen in dit gebied. Ik vraag me af of het ecosysteem aan het veranderen is”. Ook wetenschappers kunnen voorlopig alleen maar gissen naar de oorzaak. “We zijn van plan om monsters te nemen van het zeewater en het te onderzoeken om de oorzaak te achterhalen.” Onder een video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *