Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

2023 Recordjaar voor Noorse in het wild gevangen vis

2 min read

Noorse vissers waren in 2023 goed voor iets meer dan 15,8 miljard NOK aan omzet.

Het Noorse Råfisklaget heeft in 2023 een record omzet van 17,8 miljard NOK gerapporteerd, de hoogste omzet aller tijden aldus de organisatie in een persbericht. Het Norges Råfisklag is een Noorse verkooporganisatie voor verse in het wild gevangen vis.

De totale waarde van in het wild gevangen kabeljauw, schelvis, koolvis, schaaldieren en andere vangsten, geleverd en verhandeld door meer dan 5.400 Noorse en buitenlandse vissersvaartuigen in het verkoopgebied van de organisatie, bedroeg in 2023 17,8 miljard NOK. (Ongeveer 1,6 miljard Euro). Dit is een stijging van 600 miljoen of 3% ten opzichte van 2022.

Noorse vissers waren in 2023 goed voor iets meer dan 15,8 miljard NOK aan omzet. Dit is een stijging van NOK 600 miljoen, of 3,9%, ten opzichte van 2022.

De vangsten van buitenlandse vissersvaartuigen bedroegen in 2023 iets meer dan 1,9 miljard NOK, wat een daling is van iets minder dan 100 miljoen NOK, of 3,6%, ten opzichte van 2022.

2023 is het tiende achtereenvolgende jaar met meer dan 1 miljoen ton vis, schaaldieren en andere vangsten die werden geleverd en verhandeld via de Noorse verkooporganisatie, hoewel het volume met 4,9% is gedaald.

“De Noorse visserij heeft een trotse geschiedenis van vele generaties en zal ook in de toekomst belangrijk blijven voor de levendige lokale gemeenschappen in het hele land. Het duurzaam beheer van wilde vis, schaal- en schelpdieren en andere is de basis voor waarde creatie, zowel voor de Noorse vissersvloot als in de rest van de keten.” aldus de organisatie in dit persbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *