Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Garnalenvangst was rampzalig in 2023

1 min read

Vissers kregen de afgelopen jaren al veel te verduren: van strengere regels en hogere brandstofprijzen tot sluiting van de visafslag in Den Helder en sanering van kotters. Maar vorig jaar kwam daar ook nog eens een extreem slechte garnalenvangst overheen.

We hebben in Den Oever 75 procent minder garnalen verwerkt dan we normaal zouden hebben“, vertelt Pim Visser, net gepensioneerd directeur van de Oeverse visafslag.

Hoewel er hier vorig jaar veel minder garnalen werden gevangen, is het niet zo dat de Nederlandse vissers uit hun neus stonden te eten. Ze gingen veelal naar de Duitse wateren, waar er meer garnalen te vangen waren. “Maar dat betekende wel dat in Den Oever minder garnalen verwerkt werden“, zegt Pim Visser, tot 1 januari directeur van de visafslag. “Dat had tot gevolg dat een aantal mensen die voor een aantal uur in dienst waren werden uitbetaald, terwijl ze niets te doen hadden. En we anderen geen werk konden bieden.”….

Lees hier verder op NH Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *