Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

24 gered van vissersschip Elke-M bij Zuid-Afrika

1 min read

Elke-M op de rotsen bij St Francis Bay. Foto door: Barry Culligan.

Vierentwintig bemanningsleden van het vissersschip Elke-M zijn gered nadat hun schip zaterdagavond op de rotsen is gelopen bij St Francis Bay in Zuid-Afrika.

Na het incident werd een grootschalige reddingsoperatie op touw gezet door het National Sea Rescue Institute (NSRI), de Transnet Ports Authority, de politie en Telkom Maritime.

Nadat de bemanning in de reddingsvlotten was geklommen dreven ze weg van de rotsen richting zee. De NSRI van St Francis Bay heeft de bemanningsleden gered uit de reddingsvlotten op zee.

Een eerste medische evaluatie op zee door een NSRI-paramedicus oordeelde dat er geen van de bemanning ernstig gewond was geraakt. Ze werden naar het NSRI-reddingsstation in St Francis Bay gebracht.

De South African Maritime Safety Authority (SAMSA) zal het aan de grond lopen van het 29 meter lange vissersvaartuig onderzoeken en ook een verdere bergingsoperaties beoordelen.

De hekkotter Elke-M is in 1987 gebouwd door de MĆ¼tzelfeldtwerft in Cuxhaven, Het schip viste tot 2004 onder het nummer NC-333 op de Noordzee. Daarna is het verkocht aan Mayibuye Fishing in Port Elizabeth, Zuid-Afrika. Vanwaar het schip met de borden viste op hoofdzakelijk Heek met als bijvangst Kingklip, Horsmakreel, Panga’s, Poon, Zilvervis, Sint-Jozef, Inktvis en Octopus.

Elke-M op de rotsen bij St Francis Bay. Foto door: Barry Culligan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *