Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Nieuwe regels Europese visserijcontrole van kracht

1 min read

Nieuwe regels Europese visserijcontrole van kracht

Vandaag, dinsdag 9 januari 2024, treden er nieuwe regels voor het Europees controlesysteem in werking. De herziene regels moderniseren de manier waarop visserijactiviteiten worden gecontroleerd, zowel voor Europese als voor niet Europese vaartuigen die in EU-wateren vissen.

Het Directorate-General for Maritime Affairs and Fisheries (DG MARE) stelt in hun persbericht:

Zij zullen overbevissing helpen voorkomen, een doeltreffender en geharmoniseerder visserijcontrolesysteem tot stand brengen en zorgen voor een gelijk speelveld tussen de verschillende zeebekkens en vloten.

De herziene EU-verordening inzake visserijcontrole actualiseert de meeste regels voor de controle van vissersvaartuigen om ze in overeenstemming te brengen met de technologische ontwikkelingen en de EU-visserij duurzamer te maken.

De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op een beter toezicht op de visserijactiviteiten en de traceerbaarheid van de vangsten door gebruik te maken van de beste beschikbare technologie en sancties op te leggen aan degenen die de regels overtreden.

Commissaris voor Milieu, Oceanen en Visserij Virginijus Sinkevičius zegt: “Het herziene visserijcontrolesysteem is het resultaat van vijf jaar onderhandelen. Hiermee actualiseren we de manier waarop visserijactiviteiten worden gecontroleerd aanzienlijk, om ervoor te zorgen dat onze kostbare mariene hulpbronnen beter worden beschermd en dat de regels voor visserijcontrole beter worden gehandhaafd in de hele keten, van het net tot het bord.”

Lees hier het hele persbericht van DG MARE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *