Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Vier mensen gered van vissersschip voor Schotse westkust

2 min read

Vier vissers gered na ondergang visserschip ‘Freedom II’ CN 111. Foto RNLI Oban.

Vier mensen zijn voor de westkust van Schotland gered nadat hun vissersschip woensdag is gezonken.

De reddingsboot van de RNLI van Oban is woensdagmiddag uitgeroepen naar de Freedom II [CN111] toen het 17 meter lange vissersschip woensdagmiddag water begon te maken voor westkust van Schotland ten zuiden van de Garvellachs eilanden.

Toen de reddingsboot arriveerde, vonden ze twee bemanningsleden in een reddingsvlot, terwijl twee anderen aan boord waren gebleven in een poging het binnenstromende water tegen te houden.

De in het Schotse Prestwick gevestigde kustwachthelikopter stond klaar om leden van de reddingsbootbemanning met een bergingspomp naar het schip te brengen, maar harde wind en een zware zeegang maakten dit onmogelijk.

De mensen op het reddingsvlot werden aan boord van de reddingsboot gebracht en omdat de schipper van het vissersschip geloofde dat ze het water hadden weten te stoppen, werd besloten het schip naar Oban te slepen voor reparaties.

Terwijl het schip door de reddingsboot werd gesleept en zich ongeveer twee mijl ten zuidwesten van het eiland Easdale bevond, begon het zware slagzij te maken. Het visserschip zonk binnen enkele minuten, waardoor de twee aan boord gebleven mensen te water raakten waaruit zij door de bemanning van de reddingsboot in veiligheid zijn gebracht.

De reddingsboot keerde terug naar Oban, waar de vier mensen werden overgedragen aan de zorg van de Scottish Ambulance Service en leden van het kustwachtteam. Niemand raakte gewond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *