Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Tien vissers gered na ondergang vissersschip voor kust van Groenland

1 min read

Het 43 meter lange vissersschip Lomur van Royal Greenland (FB)

Het 43 meter lange vissersschip Lomur van Royal Greenland is maandagnacht gezonken na een incident ten westen van Sisimiut, Groenland. De tien bemanningsleden werden allemaal gered.

De bemanning waarschuwde de autoriteiten kort voor middernacht om te melden dat het schip in moeilijkheden verkeerde. Het Arctisch Commando stuurde onmiddellijk het inspectieschip White Bear en het politieschip Ilik naar de positie.

Een uur later meldde de bemanning dat ze in de reddingsboten gingen, maar kort daarna bereikte Ilik de positie en nam de bemanning aan boord. Volgens Groenlandse media werden de geredde bemanningsleden vervolgens naar Sisimiut gevaren. Om 4 uur ‘s ochtends zonk de trawler die oorspronkelijk op koudwater garnalen viste.

Onze focus ligt nu op het bieden van de nodige ondersteuning aan de bemanning en hun families in de nasleep van dit incident. We hebben onmiddellijk maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat de betrokkenen professionele crisishulp krijgen‘, aldus Susanne Rajamand, CEO van Royal Greenland.

De manier waarop de bemanning met de situatie omgaat, getuigt van een hoog niveau van professionaliteit en training, wat wij bij Royal Greenland waarderen. Hun vermogen om daadkrachtig op te treden in een noodsituatie onderstreept het belang van onze voortdurende focus op veiligheid en paraatheid.”

Susanne Rajamand zei dat het bedrijf samenwerkt met de relevante autoriteiten om de oorzaken te achterhalen van het incident dat resulteerde in het verlies van de Lomur.