Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

Acht vissers gered van zinkend vissersschip bij Shetland eilanden

1 min read

De Opportune LK 209

Er zijn videobeelden vrijgegeven (zie onder) die de redding van vissers laat zien nadat hun vissersschip zondagmorgen 36 mijl noordoost van Lerwick op de Shetland eilanden is gezonken.

De 27 meter lange Opportune begon rond 5 uur zondagmorgen water te maken waarna de bemanning in het reddingsvlot is geklommen.

De bemanningsleden zijn erin geslaagd eerst een DSC-radio (digitial selective calling) noodoproep uit te zenden voor een noodbaken werd geactiveerd om de hulpdiensten te waarschuwen en hun locatie door te geven. Reddingswerkers stellen dat deze communicatiemethoden geholpen hebben hun leven te redden.

Op dat moment was de wind noordelijk, windkracht 6-7, met een luchttemperatuur van ongeveer vijf graden Celsius. De reddingsboot van Lerwick, de helikopter van de kustwacht in Sumburgh en een Noorse reddingshelikopter kwamen allen in actie om hulp te bieden.

De bemanning is met helikopters in veiligheid gebracht en naar de luchthaven van Sumburgh gebracht, waar allen veilig en gezond zijn gearriveerd.

Bron: Shetlandtimes.